Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Cabernet fűszerkeverék

Cabernet fűszerkeverék Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.511 Ft (1.190 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Előrendelhető
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Bio olíva öntet - vargánya gombás 100 db Bio olíva öntet - vargánya gombás 100 db
8.990 Ft
Chardonnay fűszerkeverék Chardonnay fűszerkeverék
1.511 Ft
Cajun grillpác Cajun grillpác
368 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Recept ötlet a borfűszerhez:

 

(Cabernet)

 

1. Őz vagy kenguru stew, spätzle tésztával

 


Stew (pörkölt)

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

 

 

1,5 kg őzcomb, vagy kenguru comb

 

4-5 db közepes vöröshagyma

 

3-4 db zöldpaprika

 

15-20 dkg gomba csiperke (de lehet erdei is, vagy laska)

 

1 tk Cabernet fűszerkeverék

 

2 ek fűszerpaprika

 

15 dkg. füstölt húsos szalonna

 

1-2 db csípős fűszerpaprika

 

5 dkg sertés zsír

 

2-3 dl vörösbor

 

8-10 gerezd fokhagyma

 

3-4 szem érett paradicsom

 

2-3 tk só

 

Elkészítése: a húsokat megtisztítjuk az esetleges inas részektől és egyenletes kockákra vágjuk. Egy lábasban a zsírt felhevítjük, hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát és kisütjük. Miután megsült, a tepertőket eltávolítjuk és a zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymákat a zöld és csípős paprikát (természetesen ez elhagyható ha nem szeretjük), ez után tegyük hozzá a húst és kifehéredésig gyakran kevergetve fedő alatt pároljuk. Hintsük meg a Cabernet fűszerkeverékkel. Nagyon kevés lében pároljuk, ha szükséges a borral, vagy kevés vízzel felengedhetjük. Körülbelül félidőben tegyük hozzá az összekockázott gondosan megmosott gombákat. Amikor már majdnem puha következhet a fűszerpaprika és az összeaprított paradicsom. Ezzel jól kiforraljuk és tálaljuk. A tetejére a ropogós tepertőt szórjunk és a tésztával tálaljuk.

 
 


2. Fekete-erdei spätzle

 

Hozzávalók:

 

 

 

50 dkg liszt a legjobb a grízes (rétes) és sima liszt keveréke

 

3 db tojás

 

1 ek só

 

4 1/2 dl víz

 

1 ek vaj vagy olaj a lezsírozáshoz

 

1 ek só (a főző vízbe és a tésztához)

 

Elkészítés: A tojást 3 dl hideg vízzel keverjük el, sózzuk. Kevergetés mellett öntsük hozzá a lisztet és miután simára kevertük hagyjuk néhány percig pihenni. Ha túl kemény, a maradék vízzel lágyíthatjuk. A speciális spatzle szaggató (ha ezzel készítjük a házi spagettihez hasonló rusztikus tésztát kapunk) a mi gesztenye présünkhöz hasonló, ebből is kinyomhatjuk, de ha nincs akár galuska szaggatóval is készíthetjük, vagy kisebb vágó deszkára öntve egy késsel 3-4 liter forrásba lévő vízbe szaggathatjuk. Miután a tészta feljött a víz színére, tészta szűrőbe öntjük, és hideg vízzel leöblítjük. Ez fontos mert forró állapotban összeragadhatnak a galuskáink. Forró vajon, vagy olajon való felmelegítés után tálaljuk.