Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kékfrankos fűszerkeverék

Kékfrankos fűszerkeverék Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.511 Ft (1.190 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Fűszerparadicsom
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Recept ötlet a borfűszerhez:

1. Sajtkrémes hamburger fűszeres sült édesburgonyával

Hozzávalók:

1 kg darált marhahús

20 dkg marhavese faggyú vagy szalonna

1-2 tk kékfrankos fűszerkeverék

1 tk só

4-8 szelet bacon szalonna ropogósra sütve

jégsaláta

paradicsom karikára vágva

édes saláta hagyma

ketchup

majonéz

 

 4 db hamburger zsemle, ( ha ezt is magunk akarjuk készíteni akkor):

30 dkg liszt

½ tk só

1 ek cukor

2 dkg élesztő

1 tojás, fele a hamburgerbe fele a kenéshez

2 dkg vaj

2 dl joghurt

1 Ek szezámmag a szóráshoz

 

 Hús elkészítése:

A húst a faggyúval jól eldolgozzuk, majd pogácsákat formázunk belőle. Forró rostlapra, vagy szalonnával kikent szintén forró serpenyőbe tesszük.  A tetejét megsózzuk, és meghintjük kékfrankos fűszerkeverékkel. Amikor megsült megfordítjuk és a másik felével ugyanezt tesszük.

 

 Hamburger zsemle elkészítése:

A buci hozzávalóit keverőtálba tesszük és selymes tésztát dagasztunk belőle. Amikor elválik az edény falától, megszórjuk kevés liszttel és letakarva meleg helyen 1 óra hosszát kelesztjük. Meglisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 4 részre osztjuk. Kis gömböket formázunk. Majd ismét kelesztjük.  Sütőpapírral leterített tepsire tesszük, megkenjük egy  felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

 

Sajtkrém (kb. 3 dl)

Hozzávalók:

15 dkg reszelt cheddar sajt az érett fajta

1,5 dl zsíros tej

1 nagyobb teáskanál kukorica keményítő

 

 Sajtkrém elkészítése:

A tejhez adjuk a reszelt sajtot és egy kis hideg tejjel kikevert keményítővel besűrítjük, amikor felforrt lezárjuk.

Ha a sült krumpli mellé és mártogatósnak akarunk adni, akkor a mennyiséget arányosan növelhetjük. Vághatunk hozzá sajt szeletet is, de a mártással sokkal szaftosabb lesz!

 

Fűszeres sült édesburgonya,

Hozzávalók:

természetesen ez lehet hagyományos is.(ez kihagyható)

1 kg tisztított  hasábra vágott burgonya

1-2 tk kékfrankos fűszerkeverék

1 tk. só

sütőolaj

 

 A burgonya elkészítés:

Forró olajban megsütjük a burgonyát, szűrőre kiszedjük és meghintjük sóval, kékfrankos fűszerkeverékkel. Alapos átkeverés után tálaljuk.

 

A végső befejezés:

A bucikat felvágjuk , megkenjük a sajtkrémmel, vagy majonézzel rátesszük a megsült  húspogácsát, majd sorban a többi hozzávalót. Miután a kalapja is rákerült, vagy félbevágjuk, vagy egy pálcával átszúrjuk, körbeszórjuk a megsütött fűszeres sült krumplival és egy külön tálkában adhatunk mellé sajtszószt, ketchupot.