Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Merlot fűszerkeverék

Merlot fűszerkeverék Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.511 Ft (1.190 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Recept ötlet a borfűszerhez:

 

1.Savanyú marhasült burgonya gombóccal / Sauerbraten mit klöse

 

 

 

Savanyú marhasült

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

1 kgmarhafartő vagy rostélyos

 

2 ekzsiradék (főzőolaj vagy libazsír)

 

2 ekliszt

 

1-2 dbvöröshagyma apróra vágva

 

1-2 tk

 

1 ekmerlot fűszerkeverék

 

1 ekvörösborecet

 

1-2 ekcukor vagy édesítő

 

1 csésze víz

 

Sötét szójaszósz (szükség szerint színezésre)

 

1 csésze vörösbor (merlot)

 

10-12 db gyömbéres keksz, vagy 4-5 db mézeskalács

 

Elkészítés:

 

A húst zárható műanyag tasakba tesszük. A vöröshagymát, ecetet, merlot fűszerkeveréket, sót és a cukrot vízzel összekeverjük és ezt a pácot a húsra öntjük, majd 1-3 napra a hűtőbe tesszük. Minél többet pácoljuk annál porhanyósabb lesz. Ezután a húst kivesszük és konyhai szalvétával leitatjuk a nedvességet majd liszttel mindenhol meghintjük. A zsiradékkal kikent, lefedhető sütőtálba, legalább 200 °C-os sütőbe rakjuk, és barnulásig kérget sütünk rá, majd felöntjük a páclével és lefedjük (fedővel, vagy alumínium fóliával). A hőfokot 150-160 °C-ra visszatekerjük és hústól függően 3-3,5 órát párolva sütjük. Miután megpuhult, a húst kiszedjük egy tálra pihentetni. A főzőlevet vörösborral felöntjük, belemorzsoljuk a kekszeket, ha szükséges a szójaszósszal vörösbarnára színezzük , és mártás sűrűségűre beforraljuk. A mártást a már felszeletelt húsokra öntjük.

 

 

 

Burgonya gombóc (Klöße)

 

Hozzávalók:

 

70 dkglisztes burgonya

 

2 db    tojás sárgája

 

6 dkgburgonya liszt

 

1,5 Ekolvasztott vaj

 

só a gombócba és a főzőlébe

 

csipet merlot fűszerkeverék

 

 

 

Elkészítés:

 

A burgonyát héjában megfőzzük és hagyjuk kihűlni, majd megtisztítjuk, burgonya nyomón áttörjük. A sót, tojás sárgákat és az olvasztott vajat hozzáadjuk, majd összedolgozzuk őket és gombócokat formázunk. Ezután a forrásban lévő sós vízbe körülbelül 15 percig főzzük a gombócokat, míg feljönnek a víz tetejére. Ekkor leszűrjük, ha szükséges forró vízzel leöblíthetjük majd tálaljuk.