Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Olaszrizling fűszerkeverék

Olaszrizling fűszerkeverék Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.511 Ft (1.190 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Fűszerparadicsom
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Recept ötlet a borfűszerhez:

 

1. Marha carpaccio Rukkolás édesköményes, parmezános salátával:

 

 

 

Marha carpaccio

 

Hozzávalók:

 

25-40 dkg bélszín, vagy halfilé.

 

2 tk olaszrizling fűszerkeverék

 

1-2 ek extra szűz olívaolaj, hogy jusson a salátára is

 

1-2 ek borecet, vagy  balzsamecet, esetleg citromlé, hogy jusson a salátára is

 

csipet só

 

 

 

Marha carpaccio elkészítése:

 

Készíthetjük az eredeti recept szerint bélszínből, de ma már lazacból, kardhalból, vörös tonhalból is ajánlják híres séfek. Ez esetben csak sushi minőségű halat vásároljunk. Ha érlelt bélszínből készítjük akkor csak annyi dolgunk van, hogy hártyázás után  nagyon hidegre hűtsük szeleteléshez (akár a mélyhűtőbe is tehetjük) mielőtt nagyon éles késsel hajszál vékonyra szeleteljük. Ha nem sikerül, vagy nagyon óvatosan hús verő kalapáccsal, vagy leolajozott sütőpapír közé téve nyújtó fával ellapítjuk. Szépen ízlésesen elhelyezzük a tálakra, majd sózzuk, fűszerezzük, olajjal, bor ecettel, citromlével meglocsoljuk.

 

Nem olcsó étel, de hajszál vékony szeletelés miatt nincs szükség nagy mennyiségre, akik szeretik a nyers húsból készülő különlegességeket, azoknál hatalmas sikerre számíthatunk.

 

Ebben a receptben a legfontosabb szempont, hogy kiváló minőségű, megbízható helyen szerezzük be a húst, mert nyersen fogyasztjuk.

 

 

 

Parmezános saláta:

 

hozzávalók 4 személyre:

 

10 dkg parmezán forgács , esetleg reszelék

 

20 dkg rukola saláta

 

20 dkg zsenge szárzeller

 

15 dkg vegyes zöldsaláta, szabadon választott: madár, római, fejes, radichion, esetleg eisberg.

 

15 dkg apró paradicsom (koktél, cseresznye, kumato)

 

2 db édeskömény gumó

 

bor, balzsamecet, vagy extraszűz olivaolaj, esetleg méz ha édeskésebben szeretjük

 

ízlés szerint só

 

 

 

Parmezános saláta:

 

Édeskömény gumót, rukolát, egyéb ropogós salátát, paradicsom darabokat esetleg zsenge szárzellert hajszál vékonyra vágva összekeverünk, majd olajjal és bor-, vagy balzsamecettel meglocsolunk. Ha mézet is használnánk, akkor azt balzsamecettel forraljuk össze és a keverékkel öntözzük meg a salátát. Végül parmezán forgácsot (éles zöldség tisztítóval faragva), esetleg reszeléket szórunk rá. Rusztikus kenyér szeletekkel vagy bagettel fogyaszthatjuk.