Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Pinot noir fűszerkeverék

Ár:
1.511 Ft (1.190 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Fűszerparadicsom
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Recept ötlet a borfűszerhez:

 

 

 

1. Marha vörösboros áfonyás barna mártással édesburgonyás fánkkal

 


 

 

Marha vörösboros barnamártással

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

700 g marha hátszín, vagy lapocka

 

3 nagy fej lilahagyma

 

150 g paradicsom

 

4 dl pinot noir

 

200 g sárgarépa

 

1 db nagyobb zellergumó

 

fél fej fokhagyma

 

húsleves

 

1 db citrom

 

200 g áfonya

 

1 TK pinot noir fűszerkeverék

 

1-2 Tk só

 

1 Ek

 

Elkészítés: A marhahúst megsózzuk és pinot noir fűszerkeverékünkkel bedörzsöljük, majd zsiradékban kérget sütünk rá. A húst kivesszük, a cukrot az edénybe tesszük és karamellizáljuk. Belerakjuk a zöldségeket a liszttel és állandó kevergetés mellett barnára pirítjuk. Miután megpirultak felöntjük vörösborral és húslevessel felhúzzuk, majd visszatesszük a húst és puhára pároljuk. Mikor a hús elkészült kivesszük, felszeleteljük. A visszamaradt mártáshoz hozzáadjuk az áfonyát és a citromlevet. Felforraljuk, végül botmixerrel simára keverjük.

 


 

 

Édesburgonyás fánk

 

Hozzávalók:

 

800 g édesburgonya

 

400 g liszt

 

4 db tojás

 

8 g élesztő

 

1-2 Tk só

 

Elkészítés: A megtisztított édesburgonyát megmossuk, feldaraboljuk. Gőzben, vagy kevés vízben sózva lefedve puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Rámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Addig keverjük míg ruganyossá nem válik. Lefedjük és kb. fél órát pihentetjük. Olajozott lapon kisebb fánkokat formázunk belőlük, és újabb pihentetés után forró olajban mindkét oldalukat kisütjük. A kész fánkokat konyhai kéztörlő papírra szedjük, hogy felitassuk a felesleges olajat. A felszeletelt húsok mellé tálaljuk a barnamártással.