Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rozé világos fűszerkeverék

Ár:
1.511 Ft (1.190 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Fűszerparadicsom
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Recept ötlet a borfűszerhez:

 

1. Pulyka (bárány) muszaka

 


Hústöltelék

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

600 g pulyka vagy bárány darálthús

 

3 nagyfej vöröshagyma

 

200 g paradicsom

 

2 Tk világos rozé fűszerkeverék

 

1 Tk só

 

Elkészítés: a megtisztított, összevágott hagymát és paradicsomot kevés olajon megpirítjuk. Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, rozé fűszerkeverékkel bőven fűszerezzük, majd kissé pirítsuk tovább. Végül vízzel felengedve készre pároljuk.

 


 

 

Sajtos besamel

 

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

200 g fetasajt

 

2 tojás

 

4 dl tej

 

8 g vaj

 

1 csapott evőkanál liszt

 

1-2 Tk világos rozé fűszerkeverék

 

1 Tk só

 

Elkészítés: megolvasztott vajon a lisztet felhevítjük, majd az előzetesen felforrósított tejet hozzáadjuk, és habverővel azonnal simára keverjük. Amint besűrűsödött a rozé fűszerkeverékkel ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a feta sajtot és a tojást.

 



Zöldségfélék előkészítése, rétegezése

 

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

400 g burgonya

 

400 g cukkini, padlizsán vegyesen

 

1-2 Tk só

 

Elkészítés: a megmosott, tönkjétől megtisztított padlizsánt megsózzuk majd állni hagyjuk. A megtisztított, megmosott, felszeletelt burgonyát sózzuk, majd egy nagyobb serpenyőben mindkét oldalát megsütjük, tepsibe szedjük. A keserű levétől lecsöpögtetett padlizsánokat karikára vágjuk, majd tepsibe terítjük. Erre rétegeljük a megpárolt húst. Végül a cukkini szeleteket sütjük elő serpenyőben és lefedjük velük a húsokat. Tetejére besamelt öntünk, majd a sütőben kb. 160 °C- on készre sütjük.