Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Sauvignon blanc fűszerkeverék

Sauvignon blanc fűszerkeverék Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.511 Ft (1.190 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Fűszerparadicsom
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Recept ötlet a borfűszerhez:

 

Kecskesajtos húsos rakott karfiol

 

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

600 g Darált hús (kecske vagy birka vagy sertés)

 

1-2 Tk  fűszerkeverék

 

1 kg karfiol

 

1-2 Tk  fűszerkeverék karfiol főzőlevébe

 

200 g rizs

 

3 dl tejföl

 

2 fej vöröshagyma

 

150 g sajt (kecske, vagy feta vagy érett zsíros sajt)

 

zsiradék

 


Az összevágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk , majd rátesszük a darált húst és sózzuk, fűszerezzük, és gyakori kevergetés mellett fedő alatt pároljuk. Egy másik edényben kevés sós vízben, vagy gőzben a karfiolt előfőzzük. Ez idő alatt a rizst egy másik edényben felhevítjük sózzuk és kétszeres vízzel felöntjük de még jobb ha vízben főzzük a karfiolt és ennek a levével engedjük fel a hevített rizst, itt is ügyelnünk kell a kellő arányra (1 bögre rizshez 2 bögre főző lé, vagy forró víz) majd kis lángon kb 10 percig fedő alatt főzzük. Ezután lezárjuk és még további kb 15 percig hagyjuk lefedve begőzölögni. Amikor minden összetevő elkészült kisebb tepsit, vagy hőálló edényt kizsírozunk, majd a karfiol egyik felét szétterítjük, következik a rizs, majd a hús töltelék. A tetejére elterítjük a karfiol másik felét, a reszelt sajttal elkevert tejföllel meglocsoljuk. Közepesen forró sütőben kb. 30 -40 percig sütjük.

 

 

 

A megszokottnál több és sokféle zöldfűszer a citromos illatú kiegészítőkkel a mediterrán vidék hangulatát idézik és egyben kitűnően kiegészítik a Földközi tenger környékének kedvelt húsait, csak úgy mint a kecskehús sajtjával együtt, vagy a birka a feta sajttal, vagy a sertés egy megszokott európai zsíros sajt hozzáadásával kitűnően harmonizál.