Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tokaji Furmint fűszerkeverék

Ár:
1.511 Ft (1.190 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Fűszerparadicsom
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Recept ötlet a borfűszerhez:

 

Budapesti sertés pecsenye, fűszeres pirított burgonyával

 


Budapesti sertés pecsenye

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

66-65 dkg Sertés szűz, vagy lapocka

 

15 dkg Füstölt szalonna, vagy bacon

 

25 dkg  Szárnyas máj (liba, kacsa, csirke)

 

20 dkg  Zöldborsó

 

2-3 db   Zöldpaprika

 

2-3 db Paradicsom

 

1-2 db Vöröshagyma

 

20 dkg Gomba

 

2-3  gerezd fokhagyma

 

1 Ekfűszerpaprika

 

1-2 Ekfűszerkeverék

 

2 EkZsiradék (zsír, olaj)

 

1-2 Tk

 

Elkészítés: A füstölt szalonnát kockára vágjuk majd egy lábosban kisütjük, a tepertőt kiszedjük. Egy másik serpenyőben a kisebb darabokra vágott fűszerezett, sózott májat megpirítjuk és ezt is a tepertőkhöz adjuk. A szűzpecsenyét vagy lapockát csíkokra vágjuk. Zsiradékban megpirítjuk a kockára vágott vörös és fokhagymát, majd rátesszük a húst és sózzuk, maradék fűszerrel fűszerezzük. Amíg majdnem megpuhul gyakori kevergetés mellett fedő alatt pároljuk, majd hozzá adjuk a kockázott gombát, zöldpaprikát, paradicsomot, fűszerpaprikát és készre főzzük. Legvégül az összes alapanyagot összekeverjük és tálaljuk.

 

 

 

Fűszeres pirított burgonya

 

Hozzávalók:

 

1,25 kg burgonya

 

2 Ekzsiradék (olaj+vaj)

 

1-2 Ekfűszerkeverék

 

Elkészítés: a burgonyát héjastul gondosan megmossuk, esetleg súroló kefével, dörzsivel a makacsabb szennyeződést eltávolítjuk. Hasábokra vágjuk, majd sóval és a fűszerkeverékkel összekeverjük. Kizsírozott, vajazott tepsiben, sütő edényben 160 C-fokon kb 45 percig néhányszor megkeverve megsütjük.